Abonamente elevi, trasee jude╚Ťene.

Oct 14 2016

Guvernul a decis miercuri, prin Ordonan╚Ť─â de Urgen╚Ť─â, decontarea integral─â a abonamentelor acordate elevilor de c─âtre operatorii de transport rutier pentru distan╚Ťe de p├ón─â la 50 de kilometri.

Este vorba despre┬áOrdonan╚Ťa de Urgen╚Ť─â privind modificarea ┼či completarea art. 84 din Legea Educa╚Ťiei Na┼úionale nr. 1/2011, pentru completarea art. 45 din Legea nr. 92/2007 privind serviciile de transport public local ┼či pentru abrogarea art. 15 din OUG nr. 29/2013 privind reglementarea unor m─âsuri bugetare.

Potrivit actului normativ, naveta elevilor se deconteaz─â de la bugetul central de stat. Decontul va fi integral iar mecanismul va fi similar celui practicat p├ón─â acum (elevul achizi╚Ťioneaz─â abonamentul ╚Öi ├«l ├«nainteaz─â ╚Öcolii pentru decontare).

Diferen╚Ťa ├«n raport cu reglement─ârile anterioare este reprezentat─â de decontarea integral─â a navetei, care ├«nlocuie╚Öte plafonarea impus─â ├«n 2013.

ÔÇ×Aceasta este┬áuna dintre m─âsurile de reducere a abandonului ╚Öcolar, ├«n condi╚Ťiile ├«n care principala cauz─â o reprezint─â costurile aferente particip─ârii la cursuriÔÇŁ, precizeaz─â Ministerul Educa╚Ťiei, ├«n comunicatul remis redac╚Ťiei.

Potrivit noii OUG, operatorii de transport rutier vor avea obliga╚Ťia s─â emit─â abonamente pentru transportul elevilor,abonamente ce vor fi decontate integral din bugetul de stat pentru distan╚Ťe de p├ón─â la 50 km.